Το μοντέρνο σπίτι 1926

You Are Here:
Το 1926 ο συγγραφέας θριαμβεύει και πάλι με «Το Μοντέρνο σπίτι» που σπάει ταμία. Το έργο παίζεται πάνω από εννέα μήνες (σ.σ. μεγάλες επιτυχίες τότε εθεωρούντο τα έργα που σημείωναν 30- 40 παραστάσεις. Χαρακτηριστική άλλωστε είναι η απονομή στον συγγραφέα από την Εταιρία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων αναμνηστικής τιμητικής πλακέτας για την εκατοστή παράσταση του έργου!) και κάλυψε συνολικά 280 εν σειρά παραστάσεις. Παράλληλα παιζόταν για χρόνια- μαζί με άλλα έργα του Μωραϊτίνη- στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, της Κύπρου και στην Αίγυπτο, είτε από τον κατά καιρούς περιοδεύοντα θίασο του Αργυρόπουλου, είτε από άλλους θιάσους.
Ένα μικρό δείγμα της επιτυχίας του έργου προκύπτει από επιλογή παρατειθέμενων κριτικών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων, μαζί με ολόκληρη τη σχετική συνέντευξη του συγγραφέα αναρτάται στον οικείο χώρο.
Το έργο ανέβηκε στο θέατρο «Αλάμπρα» το 1926 από το θίασο του Βασίλη Αργυρόπουλου με πρώτες διδάξαντες τον θιασάρχη και τους Γ. Λάσκαρη- Αργυροπούλου, Αθ. Μαρίνο, Νώντα Χέλμη, Γιάννη Ταβουλάρη, Νίτσα Γαϊτανάκη, Χ. Νέζερ, Α. Κολύβα, Ξεν. Αργυρόπουλο, Τ. Καρούσο, Αρ. Χανανίδη, Ιω. Ραφτόπουλο, Φανή Νικολαΐδου, Ν. Βάλγα και Ι. Θέμελη.
Κριτική για το Μοντέρνο σπίτι

Κριτική για το Μοντέρνο σπίτι